Intrigi.bg Политика Скандал в столичното кметство, Терзиев отне със заповед правата на зам.- кмета...

Скандал в столичното кметство, Терзиев отне със заповед правата на зам.- кмета по строителството

40
0

Нови трусове в Столична община и екипа на Васил Терзиев. Кметът е отнел на един от заместниците си правото да възлага строителство. Става дума за заместник-кмета по строителство на София Иван Матов. Действията на Терзиев са безпрецедентни, но са факт. За поредната кулизия в управлението на столицата алармира общинският съветник Георги Георгиев.

На страницата си във фейсбук той написа: „ С изрична заповед преди дни Васил Терзиев отнема правото на собствения си заместник с най-големият ресор и дължи незабавни отговори защо го е направил:
А) има съмнения, че Матов е корумпиран;
Б) видял е, че Матов няма нужните експертни качества;
В) Матов нито е корумпиран, нито е неподготвен обаче не слуша и затова някой друг ще дърпа конците зад кадър.
Такова лишаване от правомощия на най-важния заместник-кмет е без прецедент и го превръща във фигурант. Това ли е обещаната прозрачност и готовият екип на Терзиев?“, пита с ирония Георгиев.

Припомняме, че около екипа от „топ професионалисти“ на Терзиев отдавна витаят скандали. Преди няколко месеца го напусна арх. Любо Георгиев, който се представяше по време на изборната кампания като част от екипа на Терзиев и трябваше да стане главен архитект на столицата. Георгиев се раздели с Терзиев, заради несъгласие с визията му за развитие на София. Почти три месеца кметството стоя без заместник кмет по строителството, в търсене на специалист. Матов бе назначен на поста през януари, но явно вече е нежелан.  В Столична община се коментира, че Терзиев търси хора за различни позиции.

В кметството коментират, че проблемите на Терзиев идват от характеровите му особености – затворен, недоверчив, необщителен, високомерен. Натоварил е секретарката си Никол Левакова да комуникира с подчинените му, а това блокира работата, твърдят злите езици.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име