Intrigi.bg Политика Скандалът набъбва: ДБ оттегли доверието си от кмета на ”Красно село”

Скандалът набъбва: ДБ оттегли доверието си от кмета на ”Красно село”

224
0

“Демократична България” оттегли доверието си от столичния кмет на район “Красно село” след завихрилия се скандал за злоупотреба с европари. Партията призовава за пълен одит на приложението на програмата за патронажна грижа на възрастни хора, болни от COVID-19 във всички райони, а резултатите да бъдат направени публични.

“Демократична България” реагира ден, след като скандала пламна в администрацията на район “Красно село”. ФрогНюз припомня, че той започна след като шефа на бюджетната комисия в общината Георги Георгиев от ГЕРБ поиска информация за изпълнението на програмата, след жалба на гражданин. Кметицата Росина Станиславова обаче отказа да я предостави и описа случващото се като партенка и опит за скандал чрез манипулация. 


Станиславова обаче призна и нещо друго – сама се провъзгласила за ръководител на проекта, който да получава допълнително заплащане по изпълнявана от районната администрация европейска програма. От “Демократична България” реагираха остро и го определиха като “морално недопустимо”. 


От партията дори призоваха Станиславова да възстанови взетите от нея средства, а след като тя не го е направила, ДБ реши да дари равнсостойна на тази сума на SOS Детски селища. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име