Intrigi.bg Крими Системата на съда блокира преди разпределението на делото за Полфрийман, след забавяне...

Системата на съда блокира преди разпределението на делото за Полфрийман, след забавяне беше избран за докладчик съдия Жанина Начева

487
0

Минути преди публично да бъде разпределено делото за отмяна на освобождаването на Джок Полфрийман системата на съда блокира.

Точно в 16 часа днес във Върховния касационен съд трябваше да се проведе публично разпределяне на делото, образувано по искане на главния прокурор за възобновяване на въззивно частно наказателно дело № 921/2019 г. на Софийския апелативен съд и за отмяна на постановеното определение по него за условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман, но това се забави повече от половин час. Причината – отказ на системата в деловодството на Наказателната колегия на Върховния касационен съд.

Системата след забавянето определи на случаен публичен прицип съдия Жанина Начева за докладчик по делото на австралиеца Джок Полфрийман.

Публичното разпределяне на делото, образувано по искане на главния прокурор за възобновяване на въззивно частно наказателно дело № 921/2019 г. на Софийския апелативен съд и за отмяна на постановеното определение по него за условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман, се забави заради проблем със системата на съда по-рано.

Полфрийман беше освободен от затвора на 20 септември. Той беше осъден през 2011 година на 20 години затвор за убийството на българския студент Андрей Монов, но понеже е излежал повече от половината от присъдата си, може да бъде пуснат предсрочно.

Междувременно стана ясно, че освободеният от затвора австралиец ще остане в дома за временно настаняване в Бусманци, докато няма решение на съда и заради неговата персонална сигурност.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име