Intrigi.bg Политика Симеонов: Патриотите сме във висящ развод

Симеонов: Патриотите сме във висящ развод

168
0

В Народното събрание НФСБ няма вина за връщането по няколко пъти на едни и същи текстове от страх да не падне рейтингът на ГЕРБ. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ депутатът от „Обединени патриоти“ и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Той определи поведението на министър-председателя Бойко Борисов като примитивно и инстинктивно бягане от отговорност. В политиката такъв модел не бива да се толерира, каза Симеонов.

„Имаше един първосигнален опит за прехвърляне на отговорността за вземането на решение за увеличаване на прага на преференциите на НФСБ, въпреки че фактите показват коренно различни обстоятелства, а именно че предложението е внесено от ДПС между 1-во и 2-ро четене.

Аз не крия, че позицията ни винаги е била за увеличаване на прага на преференциите. Това прибързано хвърляне на обвинение приличаше на отчаян опит за сваляне на отговорността. Именно това, че текстовете са минали не поради убеждението на партия ГЕРБ, а поради желанието за постигане на определено съгласие с ДПС, което в случая бе взело същата позиция за увеличаване на прага на преференциите“, коментира Валери Симеонов.

Той каза още, че за съжаление най-голямата партия в България има еднолично управление.

Коалицията „Обединени патриоти“ ще продължи да е във висящ развод, докато това не влезе в остър разрез с разбиранията и програмата на НФСБ. Той добави, че вероятно това време наближава.

Симеонов каза, че е завел дела срещу членове на ПП „Атака“ за уронване на престижа му, както личен, така и партиен. Симеонов каза, че до момента не си е позволил да обижда лидера на „Атака“ и няма да го прави, защото това е под политическия му морал.

„Лошо е, че ударите, които НФСБ получава, са от коалиционен партньор, а не от опозиционна партия“.

Той коментира предложението на вицепремиера Красимир Каракачанов за вътрешни избори. „Какво значи вътрешни избори? Как ще стане тази работа? Помните ли как започва провала на СДС? За тези, които не помнят ще го направя. Беше точно с такива вътрешни избори, които прераснаха в сблъсъци по места, в провинцията и до физическа агресия. В крайна сметка това ожесточение и желание да се пласираш на всяка цена, воден от нечистоплътни амбиции на партийни Бай Ганьовци, доведе до тоталното разцепление на СДС“, посочи той.

Според Валери Симеонов едва ли това е целта на Каракачанов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име