Intrigi.bg Крими Сидеров се сдоби с обвинение и опита да избяга от полицията, пуснаха...

Сидеров се сдоби с обвинение и опита да избяга от полицията, пуснаха го под парична гаранция от 50 000 лв.

140
0

Волен Сидеров, общински съветник в Столичния общински съвет (СОС), лидер на политическа партия, се яви в 15 часа днес в СДВР-МВР, за да му бъде предявено постановление за привличане в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по чл. 320 от НК.

Обвинението е във връзка с отправени призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение. Спрямо Волен Сидеров е предявено и обвинение за това, че на 13.04.2020 г. противозаконно е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР – престъпление по чл. 270, ал. 1 НК. На обвиняемия Волен Сидеров е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 50 000 лева, вносима в 14-дневен срок, считано от днес.

Отделно от горното, на 14.04.2020 г. Софийската районна прокуратура се самосезира и образува второ досъдебно производство за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай. В телевизионно предаване, излъчено на 13.04.2020 г., Волен Сидров отправил заплахи спрямо органи на властта, с цел да ги принуди да не повдигнат горепосочените обвинения: „Правете си сметката, тези които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!“; „Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!“. Описаното деяние представлява престъпление по чл. 269, ал. 1 НК. Разследването и по този случай продължава, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

Малко по-късно от Пресслужбата на Прокуратурата на Република България изпратиха още информация по темата:

„Във връзка с високия медиен интерес, Пресслужбата на ПРБ ви уведомява:

Днес, 14.04.2020 г. в 15.00 часа Волен Сидеров е бил призован да се яви в сградата на СДВР-МВР в качеството му на обвиняем по досъдебно производство, образувано в Софийската районна прокуратура за предявяване на постановление за привличане на обвиняем и взимане на мярка за неотклонение „парична гаранция“.

На входа на СДВР-МВР, Волен Сидеров е отказал да представи документ за самоличност и демонстративно е напуснал района. В тази връзка разследващ полицай е разпоредил принудителното довеждане на лицето“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име