Intrigi.bg Куриози Сервитьорка получи 7 000 долара бакшиш

Сервитьорка получи 7 000 долара бакшиш

124
0

Сервитьорка от Ню Йорк получи изненадващо 7 000 долара бакшиш тази седмица благодарение на даренията на хиляди непознати в интернет.

Задълженията на работното място на 24-годишната сервитьорката Уляна Хрушчак обичайно включват да гарантира, че клиентите носят маски, не им е студено и поръчват храна с алкохола (за да са в тон със случващото се в ерата на COVID-19). В четвъртък вечерта тя забелязала, че посетителка на заведението нагласява техниката си, за да излъчва на живо вечерята си в Lilly’s Cocktail and Wine в Манхатън.

Резултат с изображение за „Сервитьорка получи 7 000 долара бакшиш“

Хрушчак, която следва много създатели на съдържание в YouTube, сметнала, че това е поредният инфлуенсър. Клиентката се представила като Робин, казала, че е комик и разпитала Хрушчак за живота. В края на вечерята тя й подала чека.

“Все още смятам, че това не бе истина,” казва Хрушчак пред Bloomberg. “Това е един от онези моменти, в които човек трябва да се ощипе.”

Бакшишът е събран от Робин Шол, която в четвъртък сутринта отправя молба за дарения към своите 140 000 последователи в Instagram. До вечерта тя успява да събере 13 000 долара, които разпределя между нейната сервитьорка и служителите на заведението, докато излъчва на живо.

Шол смятала, че ще събере общо около 1 000 долара, но за първите няколко часа балансът по сметката й във Venmo вече бил надхвърлил 5 000 долара. Според нея хиляди хора изпращали между 1 и 20 долара.

Хора, които работят в ресторанти, пък я засипват с лични съобщения с въпроси и съвети. “Не давайте бакшиша през кредитната си карта, за да може парите да отидат директно при персонала, които да решат какво да правят с тях”, гласи едно от тя.

“Просто си донесох чекове, като стара дама,” казва Шол. Броят на хората, които проследяват нейния лайвстрийм в крайна сметка достига 5 000 души.

Хрушчак казва, че бакшишът е два пъти по-голям от това, което тя обикновено изкарва в добър месец. Тя ще похарчи парите у дома за наем, сметки и кредитни карти и ще използва част от тях за малка почивка.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име