Intrigi.bg Актуално СЕМ започва процедура по уволнение на директора на БНР Светослав Костов

СЕМ започва процедура по уволнение на директора на БНР Светослав Костов

289
0

С три гласа „За“ и два „Въздаржал се“ Съвета за електронни медии, реши да започне процедура по отстраняването на генералния директор на БНР Светослав Костов.

Според председателят на СЕМ София Владимирова спирането на излъчването на програма „Хоризонт“ за 5 часа е нарушение на чл. 10 от Закона за радио и телевизия.

Предвид това обстоятелство следва да бъде понесена отговорност от съответното длъжностно лице. Следователно цялата отговорност е на директора на БНР.

До този момент ние чухме кой поема отговорността за напрежението в националното радио. С тези мотиви Съветът започва процедурата за предсрочното прекратяване на мандата на Светослав Костов.

СЕМ даде петдневен срок за излагане на съображенията на генералния директор на БНР. След това ще бъде решено дали да бъде прекратен мандата на Светослав Костов.

Според члена на Съвета Бетина Жотева с или без него на поста напрежението в радиото ще остане, поради което решението трябва да бъде взето на база регламента на закона, а не емоционално.

Утре главният прокурор Сотир Цацаров ще бъде изслушан от Временната парламентарна комисия в парламента. До момента становище на прокуратурата по казуса с националното радио няма.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име