Intrigi.bg Политика Семейството на Йончева с три къщи за гости на морето

Семейството на Йончева с три къщи за гости на морето

948
0

Върховна касационна прокуратура възложи на ГДНП извършване на проверка по публикации в медиите за ползвани не по предназначение къщи за гости, финансирани със средства на ЕС от семейството на народния представител Елена Йончева, съобщават от прокуратурата (prb.bg).

Прокураурата се е самосезирала по повод публикация в електронния сайт ПИК

(pik.bg) със заглавие „Сензационно разследване на ПИК: Семейството на Елена Йончева с три къщи на морето. Усвоени 400 000 лева европари.“

Данните, съдържащи се в публикацията сочат на евентуално извършено престъпление по чл. 248 а ал.3 от НК по повод изградени къщи за гости по проект по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“ по Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2007 – 2013 г. Тя е финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, но същите са недостатъчни, поради което се налага извършване на проверка от ГДНП.

Ще бъде извършена документална проверка на проекта,

като на място служители на ГДНП ще извършат и проверка дали къщите за гости се ползват по предназначение. Ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и чужди граждани, от документацията за регистриране и категоризиране на обектите, информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи.

Ще се изискат от съответното РУ на МВР по местонахождение на къщите за гости справки за постъпилите регистрационни карти за нощували туристи. Ще се провери дали вписаните в регистрите гости действително са посетили проверяваните къщи за гости.

Определен е едномесечен срок за извършване на проверката.

Самата Йончева определя сигнала като медийна атака.

„Моят свекър е управител още преди да познавам това семейство. В България има жълто-кафяви медии. Ако искат да направят журналистическо разследване, има основни правила”, заяви Елена Йончева.

Според публикациите в ПИК трите къщи за гости са на фирмата „Парк Велика“ на архитект Пламен Тодоров, с когото Йончева живее на семейни начала, и неговия баща. Йончева и арх. Тодоров имат син, който се роди през 2016 г.


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име