Intrigi.bg Политика Сезират Европол за апартамента на Цветанов

Сезират Европол за апартамента на Цветанов

1359
0

До няколко дни ще сезираме Европол за скандалната покупка на новия апартамент на Цветан Цветанов. Това каза пред „Фрогнюз“ лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев.

По сигнал на сдружението прокуратурата и КПКОНПИ започнаха проверка как е придобит имота, намиращ се на ул. „Латинка“ в София.

Георгиев припомни, че Цветанов е член на Управителният съвет на Европол. Малко след избора му, БОЕЦ написали на международната полицейска организация: „Изборът на Цветанов за член на Управителният съвет на „Европол“ е скандал и политическа наглост съизмерима с избора на Пеевски за шеф на ДАНС. Разликата е, че изборът на Цветанов изнася националният ни резил на международно ниво“.

„Разбрахме, че скоро Специализиран отдел в Европол ще разгледа нашия сигнал от края на миналата година. Сега към него прикрепваме новия за покупката на апартамента“, обясни лидерът.

На въпрос какво очаква от разследването на прокуратурата за новия имот, Георгиев обясни: „Има два варианта. Първият е да изкарат Цветанов като Пеевки – чист като момина сълза. И това е добре, защото това ще е поредното доказателство, че институциите действат в съглашателство с управляващите.

По този начин държавното обвинение и КПКОНПИ сами ще се разобличат. Вторият вариант е да се образува досъдебно производство срещу Цветан Цветанов и да се иска свалянето на имунитета му“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име