Intrigi.bg Куриози Седем руснаци починаха, след като пили дезинфектант на парти

Седем руснаци починаха, след като пили дезинфектант на парти

313
0

Най-малко седем души са починали, след като са пили препарат за дезинфекциране на ръце по време на парти в Русия.

Това съобщава The Moscow Times, като допълва, че най-малко девет от присъстващите са пили от същия дезинфектант.

Инцидентът е станал в региона на Якутия.

Присъстващите на купона са решили да пият препарат от петлитрова бутилка от дезинфектант, предназначен за почистване на ръце. Препаратът е закупен от близкия супермаркет, потвърждават и руските разследващи служби.

Гелът за почистване е съдържал 69 процента метанол – вид алкохол, който е смъртоносен за хората в дози над 30 грама на прием и повече.

Трима от употребилите препарата са починали на място – мъже на 27 и 59 и жена на 47 години. Шест други са настанени по спешност в болницата в столицата на Якутия, четирима от които също губят живота си от натравяне.

Двамата оцелели са в медикаментозна кома и на командно дишане.

Междувременно всички супермаркети и аптеки в Якутия са задължени да изтеглят от щандовете си въпросния дезинфектант. Според разследването в региона са продадени над 200 литра от същия дезинфектант.

Руските власти подчертават, че подобни препарати са крайно неподходящи за перорална употреба и дори и малко количество от тях може да се окаже фатално.

Метиловият алкохол пък е причина за загуба на зрение, поражения на жизненоважни човешки органи и внезапна смърт.

Някои пък си припомниха фаталните случаи от 2016 и 2017 г., когато руснаци са се опитвали да заместят годния за пиене алкохол с различни препарати, включително и такъв за почистване на баня на име „Бояришник“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име