Intrigi.bg Булевард Свалиха Искра Ангелова от ефира на БНТ, водещата на косъм от смъртта...

Свалиха Искра Ангелова от ефира на БНТ, водещата на косъм от смъртта заради нервен срив

244
0

Още едно емблематично предаване бе свалено от ефира на БНТ.

Вечерното шоу „Нощни птици“ изчезна от програмата на Канал 1, което пък доведе до изключително тежко здравословно състояние на водещата и автор на предаването Искра Ангелова. След катък престой в болница тя написа емоционален пост във Фейсбук, с който съобщи, че промените, настъпили в живота й, я докарват до здравословен крах. 

Ангелова допълни, че не иска да се спекулира със състоянието й и вече се оправя. „Всеки ден някой ме пита къде сме. За съжаление предаването „Нощни птици“ беше спряно от новия генерален директор на БНТ без никакво обяснение, а то беше едно от най-гледаните (рейтингови), срамно евтини и изключително добри дългогодишни предавания на телевизията. Тъй като аз го измислях, организирах, пишех, монтирах и водех – съм го приела много лично и съм била в болница с опасност за живота. Но сега се оправям и смятам да продължим. Не съм спекулирала с темата, защото не искам да бъда жертва, а морален победител„, написа Ангелова в публикация в страницата на предаването. 

Макар да получават награда на Съюза на българските журналисти за специален принос в журналистиката, културното предаване „Нощни птици“ остава без телевизионен дом. Искра призна, че все още от родните национални и кабелни телевизии мълчат и никой не е отправил покана към екипа. Журналистката е категорична, че няма да се откаже и ще възобнови предаването си. 

„Измислила съм го! Искам да започнем да го правим на живо от столичен клуб (имаме предложения), променено и още по-истинско, с публика. И да го излъчваме онлайн, докато чакаме да се появи достатъчно професионална, добра и свободна духом телевизия, която да ни цени и заслужава.“, споделя плановете си Ангелова.

Единственият проблем пред нея и екипа й са липсата на средства. Те се нуждаят спешно от спонсор, които да закрепят неголемия бюджет за подобно предаване. Само за ден след публикацията на журналистката, тя е споделена над 300 пъти, което й дава надежда, пише България днес. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име