Intrigi.bg Актуално Сбогуваме се с краля на сръбската музика Шабан Шаулич

Сбогуваме се с краля на сръбската музика Шабан Шаулич

1080
0

В Алеята на заслужилите граждани на Новото гробище в Белград днес в 15 часа ще бъде погребан Кралят на сръбската фолк музика Шабан Шаулич. Преди това от 11 часа в Общинския съвет на Белград ще се състои поклонение. Шабан Шаулич загина на 68-годишна възраст на 17 февруари в Германия в катастрофа, в която загина и дългогодишният му приятел, 43-годишният музикант Мирсад Керич, шофирал колата.

Катастрофата стана, когато автомобил, управляван от пиян шофьор без книжка, се заби с висока скорост отзад в колата, в която пътуваше певецът, при което и двата автомобила загубиха контрол и се удариха в банкета. В родния му град Шабац бяха разлепени плакати с призив към всички, които желаят, да подпишат инициатива за промяна на името на родната му улица в улица „Шабан Шаулич“.

Според сръбските издания е ясно и част от завещанието на Шабан Шаулич. Съпругата му Гордана ще наследи богатството му от 500 хил. евро и луксозната вила в сръбския град Кърчедин. Децата му Санела, Михайло и Илда ще си разделят трите апартамента в Белград. Гордана Шаулич е решила да върне парите на всички, които са си закупили билети за предстоящите концерти на съпруга й.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име