Intrigi.bg Политика Сашо Диков – шеф на БНТ?

Сашо Диков – шеф на БНТ?

686
0

Култовият спортен журналист Сашо Диков ще се кандидатира за генерален директор на БНТ. Новината потвърди самият той пред агенция ПИК.

Диков е работил 15 години за обществената медия и е натрупал солидна биография и опит. В момента той има предаване по телевизия „Евроком“.

До конкурса за нов шеф на БНТ се стигна, след като Константин Каменаров получи условна присъда заради шофиране след употреба на алкохол и трябваше да бъде освободен от поста. На негово място за временно изпълняващ длъжността медийният регулатор СЕМ постави Емил Кошлуков.

Подаването на документи за директор на телевизията ще продължи до 3 юни.

„Да, вярно е, че се кандидатирам за шеф на БНТ – каза Диков. – Искам да променя имиджа на тази телевизия и нейното достойнство. Искам да дам възможност на всички кадърни и умни хора от БНТ да упражняват професията си по достоен и честен начин. Крайно време е да се разбере, че може да се работи като еталон в журналистиката – силна, честна, професионална. На всеки ще бъде дадена възможност и шанс, така както никога не са предлагани такива условия. Мързеливите и некадърните сами ще се откажат”, обясни концепцията си Сашо Диков. 

„Този иначе древен занаят може да се упражнява само при спазване на всички стандартни принципи, честно и достойно. Мисля, че през всичките години назад съм доказал, че това се цени от зрителите. Сега има голяма нужда точно от този тип журналистика”, добави той.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име