Intrigi.bg Актуално Само за нощ заловиха 10 пияни и 5 дрогирани шофьори

Само за нощ заловиха 10 пияни и 5 дрогирани шофьори

333
0

19 бързи производства са образувани срещу пияни и дрогирани шофьори след нощна операция на полицията в Пловдивска област, съобщиха от прокуратурата.

Във връзка със зачестилите случаи на катастрофи от шофиране в нетрезво състояние и употреба на наркотици със заповед на окръжния прокурор Румен Попов е била предприета акцията на 18-и срещу 19-и. В нея са участвали екипи от всички управления на МВР в региона.

Проверени са били 1436 автомобила и 1737 души. В резултат са започнати 19 бързи производства.

Двама са се опитали да предложат подкуп на полицаите. 10 са били заловени да шофират пияни, а петима – надрусани, в резултат на които са били задържани. Съставени са 120 акта и 126 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата.

От полицията уточниха, че в три от районните на Пловдив, както и в Карлово и Труд, са задържани водачи, употребили наркотици. Справката сочи, че най-много пияни карат коли в областта.

В Пловдив  на територията на Второ районно е установен и задържан шофьор с над 2.53 промила. В Първомай пък нарушителите са трима, като при двама от проверените дрегерът е отчел 1.43. Двама пияни са заловени в с. Труд. В Стамболийски и и Раковски пробите показали над 1,8 промила, а в Хисаря – над 2.

На 26 шофрьори  са съставени актове за неизползване на колан, констатирани са 5-ма неправоспособни, а 6 моторни превозни средства са били без застраховка гражданска отговорност.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име