Intrigi.bg Спорт Рууни обвини Висшата лига в позорно поведение по казуса с футболните заплати

Рууни обвини Висшата лига в позорно поведение по казуса с футболните заплати

244
0

Стремежът на Висшата лига да накара футболистите да намалят заплатите си в условията на кризата с коронавируса е позорно поведение. Подобно мнение изрази бившият капитан на националния отбор на страната Уейн Рууни. Настоящият играч на „Дарби каунти“ е убеден, че предложените мерки ощетяват футболистите, които в цялата ситуация са „представени в негативна светлина“.

През миналата седмица Висшата лига и Асоциацията на професионалните футболисти (PFA) проведоха среща, на която не се разбраха за редуциране на заплатите. След това лигата сама предложи на клубовете да намалят възнагражденията с 30%.

Асоциацията на играчите обаче отвърна, че това ще срине здравната система във Великобритания.

„Нима ние, футболистите, трябва да сме изкупителните жертви в цялата ситуация. На практика в момента, ако играч откаже заплатата му да бъде намалена с тези 30%, това веднага ще бъде интерпретирано като „богатите футболисти отказват да си намалят парите“. Всичко е много странно за мен, защото останалите мерки не се обсъждат публично, но точно темата за заплатите беше изнесена. На практика така ни избутаха в ъгъла и искат футболистите да платят сметката за изгубените приходи“, обяснява Рууни в колонката си в „Сънди таймс“.

В дискусиите през миналата седмица се включиха дори и политици, което доведе до по-голям скандал и обвинения от някои бивши играчи. Според Рууни начинът, по който Висшата лига обявява своето предложение, също не е правилен.

„Защо го казаха точно сега, когато капитаните във Висшата лига обсъждат своя инициатива за благотворителност. Поведението на ръководителите е срамно и позорно, а тези 20 милиона паунда, които те даряват на Националната здравна служба, са просто капка в морето, сравнено с парите, които ще бъдат намалени при футболистите.“

Рууни призова клубовете да разговарят с играчите си и да бъдат предприети различни мерки спрямо всеки. Бившият английски национал даде за пример и спортистите, които живеят в Монте Карло и не плащат данъци, и не са притискани да правят дарения.

„Знам, че сега много хора ще ме сочат с пръст, но исках да изразя гледната точка на играчите. Нека не представяме всичко негативно“, завърши голмайстор №1 в историята на английския национален отбор.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име