Intrigi.bg Политика Руският посланик: Президентът Радев не е на заплата при нас

Руският посланик: Президентът Радев не е на заплата при нас

806
0

Президентът на България Румен Радев не е на заплата при нас. Това каза посланика на Русия в България Анатолий Макаров, който отговаря на въпроси на български граждани във ”Фейсбук”.

Той отговаря на питане  дали Москва обръща внимание на коментари и декларации от България по адрес на Русия и политиките ѝ, посланикът отговори, че „думите не минават незабелязано и от тях до голяма степен зависи нагласата на ръководството на страната ни към развитие на руско-българския диалог. Въпреки това много добре разбираме, че често има разлика между политическите декларации и настроението на народа, така че и други неща се вземат предвид“.

За напрежението между Русия и НАТО, Макаров отбеляза: „Дай боже, до реалния конфликт никога няма да се стигне – нали има още хора, които добре помнят поуките на Втората световна война“.

„Как да нападаме, ако сме пред разпад? Ако оставим хумора настрани, нито се каним да нападаме някого, нито сме пред разпад. Подведоха ви фалшивите новини“, отговори Макаров на въпрос „Няма ли да нападате, пред разпад сте?“.

Според него  Русия не се намесва във вътрешните работи на други държави за разлика от някои страни, а също така не предоставя военна помощ без получаване на съответни молби от легитимното им ръководство. Така посланикът отговори на въпрос „Ако се съберем 100 000 русофила и с подписка поискаме от Владимир Владимирович да изпрати отряд „Алфа“ да елиминира соросоидите в България, има ли шанс?“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име