Intrigi.bg Свят Рускинята, която измами Ню Йорк, че е богата наследница

Рускинята, която измами Ню Йорк, че е богата наследница

395
0

28-годишната Анна Сорокин доскоро бе известна като Анна Делви – бляскава дама от хайлайфа със скъпи тоалети, но с кредитни карти, които изненадващо често са били отхвърляни.

От тази седмица обаче тя е жена, осъдена на 4 до 12 години затвор. Сорокин е откраднала 275 хил. долара, преструвайки се, че самата тя има състояние, възлизащо на 60 млн. евро, в продължение на близо две години.

Сорокин е била родена в Русия, но семейството ѝ се е преместило в Германия, когато е била тийнейджърка. След като прекъснала висшето си обраозвание, отишла да стажува в модно списание в Париж, а след това потеглила към Ню Йорк. Според американските власти тя незаконно е пресрочила правото си да остане в САЩ и ще бъде депортирана в Германия, след като излежи присъдата си.

Представила се за богата наследница, тя е обикаляла скъпи хотели, клубове и партита, докато многобройните лъжи не са я застигнали през 2017 г.

Сорокин е фалшифицирала банкови извлечения, за да поиска заем от 22 млн. долара. Мотивът ѝ – че ще отвори частен арт клуб в Манхатън. В крайна сметка Сорокин получава заем от 100 хил. долара, който никога не връща.

Около 30 хил. са отишли за сметките ѝ в модерния хотел 11 Howard, където е живяла. Фалшиви чекове на стойност 15 хил. е внесла в сметката си в Signature Bank и е изтеглила от нея около 8200 долара, преди банката да установи, че чековете са невалидни. Дори по време на делото тя си бе наела стилист.

Рускинята, която измами Ню Йорк, че е богата наследница

Сценаристките Шонда Раймс и Лена Дънам работят по две различни адаптации на историята на Делви.

Прокурорът по делото Катрий Маккау посочи, че Сорокин е изразила емоция само веднъж по време на целия процес – разплакала се, когато ѝ дали затворническа униформа.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име