Intrigi.bg Свят Русия реагира остро на „Косово е част от Албания“

Русия реагира остро на „Косово е част от Албания“

124
0

Русия смята за неприемливо изявлението на албанския премиер Еди Рама, че Косово е „част от Албания“, съобщава белградското радио Б92.

Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. На редовна пресконференция Захарова заяви, че Русия не може да остане без коментар на това изявление. Рама каза също, че „обединението на Косово и Албания не е „план Б“, а „план А“, предаде „Фокус“.

„Може би не сме превели добре това твърдение – затова го проверихме няколко пъти“, каза Захарова. „Албанският премиер свърза изпълнението на този план с корекцията на границите, които се обсъждат активно в края на преговорния процес и постигането на окончателното споразумение между Белград и Прищина“, допълни тя.

Захарова подчерта, че Русия смята такава реторика за „абсолютно недопустима“. На въпрос дали Русия ще подкрепи „демаркация“, тя повтори, че Русия е за всяко решение, което отговаря на интересите на сръбския народ, основава се на международното право и е в съответствие със сръбското вътрешно законодателство.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име