Intrigi.bg Политика Румен Радев ще проведе днес консултации с партиите за членовете на ЦИК

Румен Радев ще проведе днес консултации с партиите за членовете на ЦИК

185
0

Президентът Румен Радев ще проведе днес консултации с парламентарно представените партии и коалиции, за да се запознае с предложените от тях номинации за състава на Централната избирателна комисия.

Покани за това са изпратени до парламентарните групи в 45-ото Народно събрание, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Публичното изслушване на предложенията ще започне в 14 часа на „Дондуков 2“ и ще се излъчва на живо в интернет страницата на президентството.

Със свой указ държавният глава утвърди правилата за провеждане на публични консултации и процедура за назначаване на 15 членове на ЦИК, а не на 20, както беше досега.

Така в новата Централна избирателна комисия ГЕРБ ще има 4 места, „Има такъв народ“ и БСП по 3, „Демократична България“ и ДПС по 2, а „Изправи се! Мутри вън“ – едно място.

Изслушването на парламентарно представените партии и коалиции за новия състав на ЦИК, както и връчването на проучвателния мандат на БСП ще се състоят на фона на протести пред сградата на президентската институция, насочени срещу приетите промени в Изборния кодекс.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име