Intrigi.bg Политика Румен Радев: Свободата е най-силният имунитет срещу политически вируси

Румен Радев: Свободата е най-силният имунитет срещу политически вируси

220
0

„Към всички наши освободители е нашата признателност, тя не е подвластна на никаква политическа конюнктура, но е проба за нас като народ. Да почитаме своите и чуждите герои. България изгради своя икономика, дари света с талантите си и доказа своята жизненост като държава. 142 години ни делят от възкресението на България“, заяви в началото на словото си президентът Румен Радев пред паметника на Цар Освободител в София, където е кулминацията на тържествата по повод Националния празник – 3 март.

„Призванието на нашите поколения е да отстоят демокрацията, за която мечтаехме и към която крачехме в близкото минало. Свободата е най-силният имунитет срещу всякакви политически вируси, отбеляза президентът Радев.

„Често споменаваме свободата и независимостта заедно. Но ако независимостта се постига с оръжие, свободата се гарантира с Конституция и със закони, те са за всички. Законите са над всички нас“, заяви държавният глава.

„В днешните тревожни времена, когато се прегазват граници, е важно всички български политици да бдим над суверенитета на родината. Всички българи да осъзнаем силата си, да бъдем достойни за онези, които почитаме в дни като днешния, да обединим солидарните си усилия, за да сбъднем идеала за свободна и справедлива България“, каза още Румен Радев.

Преди това президентът държавният глава прие почетния строй на представителните части на Българската армия. Командващ тържествената заря-проверка беше заместник-командирът на Военновъздушните сили бригаден генерал Петьо Мирчев.

На тържествената заря-проверка присъстват председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепрезидентът Илияна Йотова, българският патриарх Неофит, столичният кмет Йорданка Фандъкова, министри, депутати, военни, граждани.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име