Intrigi.bg Политика Румен Овчаров отива на съд за безстопанственост

Румен Овчаров отива на съд за безстопанственост

363
1

Бившият министър на енергетиката от БСП Румен Овчаров отива на съд за безстопанственост.

Спецпрокуратурата вече внесе обвинителния акт срещу него в съда.

Заедно с него пред Темида се изправят и Пламен Стефанов- бивш изпълнителен директор на „Мини Бобов дол“ ЕАД и Анна Янева – ексзаместник-министър.
Обвинението и към тримата е за умишлена безстопанственост, от която са последвали щети в размер на повече от 24 млн. лева.

Румен Овчаров въпреки задълженията си на министър, умишлено не е упражнил достатъчно контрол, в резултат на което са последвали значителни щети за „Мини Бобов дол“  в размер на повече от 24 млн. лева, обясняват от пресцентъра на прокуратурата.

Доказателствата, събрани от Специализираната прокуратура, след връщането на делото от съда, обосноваха ангажиране на наказателната отговорност и на бившия заместник-министър на икономиката и енергетиката и на бившия изпълнителен директор на „Мини Бобов дол“.

И на тримата е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост, осъществена при условията на продължавано престъпление в периода от 25.05.2006 г. – 18.03.2009 г., от която са последвали значителни щети за дружеството, като деянието представлява особено тежък случай и е последвало откриване на производство по несъстоятелност.Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

1 коментар

  1. Ако имаш упорити гъбички по краката ,не чакай да ти паднат ноктите.Ако нищо не помага да се спасиш от тях -не губи надежда -опитай с този мехлем премахва ги завинаги https://bit.ly/2Y86LDe

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име