Intrigi.bg Политика Росен Христов: „Продължаваме промяната“ работи за руските олигарси и преди, и сега

Росен Христов: „Продължаваме промяната“ работи за руските олигарси и преди, и сега

132
0

Въпросът за дерогацията на „Лукойл“ бе коментиран и от Росен Христов. Според него, рафинерията: „Няма как да се справи чисто логистично и технически. Този натиск дерогацията да падне максимално бързо, е да се накара „Лукойл“ най-накрая да започне да работи по схеми за доставка на неруски петрол. За това се говори отдавна, но те имат едни много силни защитници в лицето на „Продължаваме промяната“.

Партията работи за руските олигарси и при предишното си управление, и сега. Те са тези, които уредиха дерогацията, при положение, че в Румъния „Лукойл“ има същата рафинерия и работи без дерогация, изцяло с неруски петрол“, каза бившият служебен министър на енергетиката Росен Христов в студиото на „Bulgaria ON AIR“.

Според него дебелата комисионна отива в джоба на някой от управляващите.

„Трудно е да се докаже, но няма друг вариант. Дерогацията има смисъл, само ако бензинът, например, е от порядъка на 2,30 лв. – 2,40 лв. Това го видяхме по времето на служебното правителство. В момента, в който „Продължаваме промяната“ поеха управлението, бензинът скочи на 3 лв., а при сегашната конюнктура той трябва да е под 2,50 лв. Ние може да компенсираме работата на „Лукойл“ с внос на горива“, допълни бившият служебен министър.

По думите му в предишното управление отново сме имали скъп газ и отново от Русия: „Нито един търг със сертификат за неруски газ, скъпо ядрено гориво изцяло от Русия, уредиха дерогация на „Лукойл“. Крадецът най-много вика: „Дръжте крадеца“. Руските компании да се настанят в България, работят на печалба, не им пречим, дори напротив – защитават ги активно с риск да падне правителството.“

Той подчерта, че потреблението на газ в България не пада.

„Лицензираното на американското ядрено гориво, което умишлено се бави, най-вероятно няма да се случи, защото се подават документи в крайния срок, подават се некоректни документи. А „Булгаргаз“ е притиснат в ъгъла от другите търговци, естествено, финансовото състояние няма да е добро. Преди се опитваха да фалират и други предприятия“, поясни бившият служебен министър.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име