Intrigi.bg Политика Росен Плевнелиев: След 2 седмици Кирил Петков прави проекта си, ако Радев...

Росен Плевнелиев: След 2 седмици Кирил Петков прави проекта си, ако Радев не стане президент, ще се пробва за премиер при него

312
0

„Петър Стоянов е най-доброто, което имаме. Той е мъдър, вълшебен човек. Представете си той да беше на мястото на Румен Радев? Нямаше да се гази конституцията и нямаше да е в международна изолация. Много ми се искаше нещо държавническо в Румен Радев. Той е силен, защото беше инсталиран като враг на Борисов. Какво обаче е свършил през последните 5 години? Ние се намираме в президентската република. Имаме президент, който може да диктува на Народното събрание какво да прави и да уволни когато си иска министър“. Това заяви пред БНТ бившият президент Росен Плевнелиев. 

„Нищо лошо не мога да кажа за работата на Кирил Петков и Асен Василев. След две седмици ще направят партия. Аз съм абсолютно сигурен, че Румен Радев няма да може да се върне към БСП, както стана с Георги Първанов, ако не стане президент. Тогава той би се върнал към новосъздадената партия на Кирил Петков и Асен Иванов и би се пробвал за министър-председател. Самите те са благодарни за това, че са министри“, каза още Плевнелиев. Той е категоричен, че новосъздадената партия ще черпи гласове от ИТН и ИБГНИ. Плевнелиев допълни, че е разговарял с Бойко Борисов, за да му каже, че трябват нови лица. Той се надява на балотажа демократично мислещите хора да гласуват срещу популизма на Румен Радев. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име