Intrigi.bg Политика Росен Карадимов с два имота в Ница за над 1 милион лева

Росен Карадимов с два имота в Ница за над 1 милион лева

82
0

Два имота на Лазурния бряг е придобила фирма на бившия депутат Росен Карадимов, който беше назначен от служебното правителство на Радев за член на борда на Българска банка за развитие. Това показва проверка на BIRD.BG във френските фирмени и имотни регистри.

Фирмата Rosenina в момента е собственост на децата на Карадимов – Калина и Тодор, родени през 2000 г. Но през 2015 г. и 2016 г., когато са направени имотните придобивки, тя е собственост на Росен Карадимов и жената, с която дели покрив към този момент: Нина Ненова от Враца.

Учредителният акт на Rosenina от 2015 г.

Първата покупка от 2015 г. е на апартамент в съвременна сграда на ул. Росини, близо до площада Моцарт. За него фирмата е броила 448 000 евро.

Извадка от френския Имотен регистър за първата покупка на Rosenina

Втората покупка от началото на 2016 г. е на друг апартамент в кокетна сграда на авеню Жорж Клемансо. Той е струвал по-скромната сума от 139 590 евро.

Извадка от френския Имотен регистър за втората покупка на Rosenina

Така общата стойност на имотните придобивки на семейството е за 1,14 млн. лева.

Улицата в Ница, на която е единият от имотите на Росен Карадимов

Карадимов е прекарал цялата си кариера на държавни и партийни постове като депутат и съветник на Сергей Станишев по времето на управлението на Тройната коалиция. Името му се свързва със скандали за конфликт на интереси и аферата „Хохегер“.

В предишни разследвания установихме имоти във Франция и на други политически лица: бившият министър на енергетиката Милко Ковачев притежава част от замък, а общинския съветник от Перник Божидар Живков, който е тъст на Христо Ковачки, има луксозна вила на Лазурния бряг.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име