Intrigi.bg Политика Роми на протест в Брюксел: Искат оставка на Каракачанов

Роми на протест в Брюксел: Искат оставка на Каракачанов

1055
0

Български роми излязоха на протест в Брюксел с искане за оставката на военния министър Красимир Каракачанов. Днес те се събраха пред Европейския парламент в белгийската столица, за да изразят недоволството си от негативните изказвания на министъра на отбраната по адрес на ромската общност.

Причината и този път е острият език използван по адрес на ромите. Исканията на протестиращите варират от отстраняване от власт на Каракачанов и евродепутата Ангел Джамбазки, до промяна в политиката относно интеграцията на ромите в страната. Организаторите са планирали и второ шествие в неделя в германския град Кобленц.
Военният министър Красимир Каракачанов също коментира нарастващото недоволство и обвиненията, че умишлено подклажда етническо напрежение. Той обаче беше категоричен, че в случая няма място за политическа коректност. И добави, че проблем с ромския етнос в държавата има.

Недоволството на общността избухна в понеделник. Това се случи след изказване на министъра на отбраната във връзка с нападението на двама роми над военнослужещ в пловдивското село Войводино. Командосът Валентин Димов беше пребит жестоко на 6 януари от двама млади роми. Причината за агресивните действия била забележка отправена от страната на Димов.

Инцидентът предизвика масови протести от страна на българи и доведе до събарянето на незаконните постройки в ромската махала във Войводино.

Резултат с изображение за Роми на протест в БрюкселУеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име