Intrigi.bg Булевард Роджър Уотърс, Дейвид Гилмор и драмата за това кой държи правата над...

Роджър Уотърс, Дейвид Гилмор и драмата за това кой държи правата над сайта на Pink Floyd

191
0

Години минаха от разпадането на Pink Floyd, но напрежението между бившите колеги в групата все още остава високо. 

Последният сблъсък между двамата дойде преди дни, когато Роджър Уотърс използва социалните мрежи, за да нападне публично Дейвид Гилмор, с обвинения, че не му позволявал достъп до сайта и социалните мрежи на групата.

В записано видео музикантът за първи път благодари на феновете за това, че са приели положително новата версия на песента Mother, която той записа в условията на социална изолация.

„Това повдига въпроса защо това видео не е достъпно на сайта, който се нарича Pink Floyd. Е, отговорът ми е, защото нищо от моето творчество не е достъпно на сайта“, казва Уотърс, обяснявайки че именно Гилмор е забранил достъпа му до него.

Във видеото бившият басист на групата и неин основател обяснява, че преди около година се опитал да организира среща с Гилмор и Ник Мейсън, за изяснят нещата помежду си и „да заровят томахавката“.

Тя се случила в хотел в Лондон, където той направил няколко предложения, за да преодолеят „ужасната безизходица и затруднения“, в които се намират. По думите му обаче срещата се оказала „безплодна“.

„Предложих това, защото всеки от 30 милионните последователи на сайта е тук заради работата, която петимата създадохме. И в резултат на това ми се струва, че би било справедливо и коректно всички да имаме равен достъп до всички вас и да споделяме нашите проекти“, обясни Уотърс като се оплака, че според него Гилмор смята, че притежава сайта.

„Мисля, че той смята, че след като напуснах групата през 1985 г. той е собственик на Pink Floyd, че той самият е Pink Floyd, че аз нямам никакви права и просто трябва да си затварям устата“, коментира музикантът. 

Той допълва, че в същото време в социалните мрежи на бандата не спирало да се говори за проекта на жената на Гилмор Поли Самсън, която четяла на глас част от своите романи в лайф стрийм платформата си.

„Това не е редно. Трябва да се въздигнем или просто името на групата да бъде променено на Spinal Tap и тогава всичко ще тръгне гладко“, обясни Уотърс,отправяйки препратка към култовия филм на Роб Райнър от 1984 г.

Засега Гилмор не е коментирал нищо по темата. 

През 2011 г. изглеждаше, че двамата са забравили лошите чувства по между си, като дори на концерт на Уотърс в Лондон Гилмор се появи на сцената за едно незабравимо изпълнение на Comfortably Numb.

Членовете на групата обаче продължават със соловите си проекти, а сега по всичко личи, че все още има напрежение между членовете на една от най-култовите групи в историята на музиката. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име