Intrigi.bg Свят Робърт Редфорд ще получи почетна награда ”Сезар”

Робърт Редфорд ще получи почетна награда ”Сезар”

822
0

Актьорът, режисьор и основател на кинофестивала ”Сънданс” Робърт Редфорд ще бъде удостоен с почетна награда ”Сезар” на предстоящата четиридесет и четвърта церемония за най-престижните френски отличия за кино.

​Актьорът Робърт Редфорд ще получи почетна награда „Сезар“, съобщават ЮПИ и „Скрийн дейли“.

Наградите „Сезар“, считани за еквивалент на британските БАФТА и американските „Оскар“, ще бъдат раздадени на 22 февруари в Париж. „Робърт Редфорд определено е забележителност. Много от филмите му, както пред камера, така и зад нея, вече са класики. Кариери с подобно трайно влияние върху историята на киното са рядкост“, се посочва в изявление, направено от президента на френската киноакадемия Ален Терзиан.

.

Сред предишните носители на почетния приз „Сезар“ са Джордж Клуни, Майкъл Дъглас, Мерил Стрийп, Шон Пен. Миналата година наградата беше присъдена на испанската звезда Пенелопе Крус. Робърт Редфорд е познат с ролите си във филмите „Буч Касиди и Сънданс Кид“, „Ужилването“, „Великият Гетсби“, „Цялото президентско войнство“, „Шпионски игри“, както и като режисьор на редица продукции, сред които „Обикновени хора“, „Телевизионно състезание“, „Офицери и пешки“. 82-годишният кинодеец е носител на режисьорски и почетен „Оскар“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име