Intrigi.bg Свят Робърт де Ниро: С него всяка жена иска да излезе на вечеря

Робърт де Ниро: С него всяка жена иска да излезе на вечеря

256
0

Той вече е легенда в киното. Има неподражаем стил и визия, които трудно се забравят. Той е уникален, харизматичен и талантлив мъж с невероятно чувство за хумор, с който всяка жена би искала да излезе на вечеря. Има и една бенка, която изцяло го отличава, така че да не можеш да го сбъркаш. Да сигурно вече се досещате, че днешният ни рожденик е самият Робърт де Ниро. Днес той навършва 75 години. 

Актьорът, превъплътил се в ролята на младия Вито Корлеоне, за която получава заслужен „Оскар“, е роден в Манхатън, Ню Йорк. Още от малък се увлича по актьорството – на десет години вече знае, че иска да стане актьор. Като тийнейджър започва сериозно да се занимава с актьорство и получава първите си роли сравнително лесно. „Оценявам, че просто имах късмет“, казва Де Ниро.

Негови са и думите: „Всяка сутрин, когато погледна в огледалото, си мисля – какво по дяволите ще правя днес отново с това прочуто лице?“. Те са в отговор на въпрос „Какво е да си жива легенда?“

Де Ниро като младия Вито Корлеоне

Де Ниро, носител на два Оскара (за „Kръстникът II“ и „Разяреният бик“), е вдъхновил стотици актьори, а неговите кумири са  Марлон Брандо, Монтгомъри Клифт и Джеймс Дийн.

За личния му живот се знае малко и все пак…Оказва се, че той не е бил подминат от манията по белия прах. Има спекулации, че на върха на славата си актьорът се е отдавал на кокаинови оргии и на афери с жени с предимно тъмен цвят на кожата. Твърди се и, че е пленил сърцето на не една холивудска звезда – сред тях са Ума Търман, Уитни Хюстън и Наоми Кембъл.

Най-култовите роли на Де Ниро, с които той завинаги ще остане в историята на киното, са във филмите: „Кръстникът 2“, „Разяреният бик“, „Шофьор на такси“, „Ню Йорк, Ню Йорк“, „Казино“, „Нос страх“, „Добри момчета“, „Ловецът на елени“, „Жега“, „Недосегаемите“, „Запознай се с нашите“, „Запознай ме с вашите“, „Последният пенсионерски запой“ и още много и много.

Ето и някои мъдри думи от великия актьор:

1. Времето върви. Така че, каквото и да се каните да направите, направете го. Веднага. Не чакайте.

2. Обичам да се срещам с нови хора. Това не е заради самото запознанство, а защото намираш някого, който ти подхожда идеално.

3. Едно от най-хубавите неща на актьорската професия е, че ти позволява да изживееш живота на други хора, без да се налага да платиш цена за това.

4. Най-трудното нещо при славата е, че хората винаги се отнасят мило с теб.

5. Няма нищо по-иронично и противоречиво от самия живот.

6. Има три вида хора – част от проблема, част от пейзажа и част от решението.

7.  Хората не се стремят да покажат чувствата си, стремят се да ги скрият.

Робърт де Ниро днес навършва 74 години

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име