Intrigi.bg Актуално „Роберт Кох”: Втора, трета – осма вълна от коронавируса

„Роберт Кох”: Втора, трета – осма вълна от коронавируса

237
0

Повечето вирусолози са единодушни, че през есента може да се очаква повишаване на броя на новите случаи на ковид-19.

Мнозина обаче избягват термина „втора вълна”. Експертите от института „Роберт Кох” в Германия твърдят, че ще има не само втора вълна, но и трета, четвърта, та може би дори и осма, съобщава „Дойче веле

Фактът, че сега случаите на зараза са намалели силно, не означава, че през есента и зимата не ни очаква нов взрив от епидемията.

„По-голямата част от населението все още няма имунна защита срещу SARS-CoV-2. Затова трябва да се очаква, че ще има втора вълна от ковид-19”.

Експертите от института „Роберт Кох” изреждат няколко фактора, от които зависи появата на втора вълна. Главният, разбира се, е спазването на противоепидемичните мерки.

„Много вируси, които причиняват тежки заболявания на дихателните пътища, се разпространяват по-слабо през лятото”, посочват от „Роберт Кох”. Те обаче не се наемат да дадат категоричен отговор дали новият коронавирус също ще се проявява като сезонен.

Учените все пак предполагат, че ниските температури облагодетелстват разпространението му. Повод за това заключение дадоха например огнищата на зараза в няколко германски кланици.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име