Intrigi.bg Крими Решено! Убиецът на Виола ще лежи в затвора 22 години и 6...

Решено! Убиецът на Виола ще лежи в затвора 22 години и 6 месеца

837
0

Cтефан Станев, който уби по особено жесток начин 29-годишната си приятелка Виола през лятото на 2017 г., ще прекара следващите 22 години и 6 месеца от живота си зад решетките. Решението за това е на тричленен състав на Върховния касационен съд, който оставя в сила присъдата на Софийския апелативен съд.

Решението на ВКС е окончателно.
Стефан, който е наркоман и е бил лекуван, е изтезавал приятелката си Виола 50 минути преди да я убие.

Съседи в блока в столичния квартал „Света Троица“, където двамата живеели, чували писъците на младата жена от 5 сутринта до около 5:50 ч на 23 юни 2017 г. През това време заради съмнения в изневяра Станев я удрял по главата и тялото със стикове за голф, винкел, клал я с ножове.

Той довършил момичето, като забил острието във врата й и почти прерязал гърлото й.

Комшиите чули как Виола крещяла: „Недей“ и „Моля те, спри“, но не подали сигнал в полицията, защото скандалите между двойката били чести.

Веднага след убийството Станев извикал приятелката си Невена Петкова и с жест й показал, че е прерязал гърлото на Виола. Тя не му повярвала и Станев й показал трупа.

Момичето и приятелят й Велислав Каменов се опитали да убедят Станев да се предаде, но той искал първо да се види с дъщеря си. След това 29-годишният убиец запалил мощния си джип „Волво ХС 90“ и тръгнал към морето.

По пътя качил стопаджии, а край Ямбол пребил с бокс единия и задигнал портфейла му, в който имало 175 лв. Станев беше задържан в заведение в Созопол на 24 юни вечерта.

Пробата му показа, че се е друсал с амфетамини, марихуана, екстази и кокаин.

Едва след смъртта на младата жена стана ясно, че петима прокурори и няколко служители на МВР са подминали жалбите за заплахи и тормоз, подадени срещу Стефан от бившата му съпруга Благовеста. Ако някои им беше обърнал внимание вероятно днес Виола щеше да бъде жива.

В мотивите към присъдата си тричленният състав на ВКС посочва, че както първостепенният, така и апелативният съд са пределно ясни в актовете си – извършеното е „изключително тежко“ по смисъла на НК както по начина на извършване, така и с оглед причините и умисъла на дееца за извършването му.

Проявеното впоследствие осъзнаване, признание и съжаление за стореното не намалява обществената опасност на същото, нито снижава обществената опасност на дееца на фона на проявената от него неоправдана агресивност и жестокост, допълват магистратите.

Правилно съдът е калкулирал в отегчаващите вината на подсъдимия обстоятелства упоритосттта му да причини смъртта на Виола Николова по всякакъв начин – чрез удушване, безуспешно, с помощта на клане с един, два и накрая три ножа с наранявания в дълбочина във врата й, с което накрая е успял, пишат още те.Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име