Intrigi.bg Крими Рецидивистът, подпалил момиче, изнасили и майката на жертвата си преди 5 години

Рецидивистът, подпалил момиче, изнасили и майката на жертвата си преди 5 години

197
0

Наблюдаващият прокурор ще издаде в четвъртък постановление за задържане за 72 часа на нападателя на момичето от гр. Цар Калоян. След това в съда ще бъде внесено и искане за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“, каза тази вечер на пресконференция окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Той посочи, че обвинението, което ще бъде повдигнато срещу 25-годишния мъж, ще е по чл.116 от Наказателния кодекс, за

опит за убийство, извършено по изключително жесток начин и причиняване на тежки увреждания

на жертвата. Предвиденото наказание е от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Тодоров каза, че задържаният е родственик на жертвата. Тежкото криминално престъпление е извършено снощи след 19 ч. в къщата на 17-годишното момиче. По това време тя е била сама вкъщи. Нападателят я изнасилва, нанася ѝ жесток побой, опитва се да отсече всички пръсти на лявата ѝ ръка, след което я запалва. Все още се установява запалителното вещество, но по думите на окръжния прокурор вероятно е бензин. Момичето е намерено от майка си,

успява само да каже кой ѝ е причинил това и изпада в безсъзнание.

Мъжът се укрил веднага след извършването на деянието. Задържан е на едно от КПП-тата, изградени в района на село Стражец. Той се е движел със собствения си автомобил, като по думите на Тодоров няма информация някой да му е помагал при укриването.

Хванаха рецидивиста, насилил и подпалил 17-годишно момиче в Цар Калоян – О  Новини

Тихомир Тодоров посочи, че момичето е в изключително тежко физическо състояние. Има около 30% изгаряния по тялото. Откарана е в болница в Русе, където е на командно дишане. По първоначални данни медицинският екип е започнал ампутация на част от крайниците.

По ирония на съдбата

през 2016 г. същия този извършител изнасилва майката на жертвата, която е съпруга на брат му,

каза още окръжният прокурор на Разград. Тогава той е бил осъден на 2 години и осем месеца лишаване от свобода.

Пуснат е от затвора условно предсрочно, като в изпитателния срок извършва ново престъпление, насочено спрямо брат му. Тогава съдът го осъжда на девет месеца лишаване от свобода плюс превеждане на остатъка от неизтърпяната част на наказанието, за това, че е извършил изнасилване.

„Какви са били причините за бруталната и необяснима жестокост, най-лесно е да кажа, че извършителят е психопат, защото не е проявил никакво състрадание към жертвата“, допълни окръжният прокурор Тихомир Тодоров.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име