Intrigi.bg Актуално Ресторантите в хотелите остават затворени

Ресторантите в хотелите остават затворени

278
0

Ресторантите и останалите заведения в хотелите ще останат затворени, въпреки призивите на бранша и обещаната подкрепа от страна на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова. Това обяви за „Труд“ председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Георги Щерев.

По този начин хотелите формално имат право да работят, заради което собствениците и служителите им не могат да получат финансова помощ като за затворен бизен от държавата. В същото време не могат и да посрещат гости, тъй като клиентите не желаят да се хранят в стаите и затова масово отказват резервации, се казва в позиция на БХРА, публикувана на сайта на организацията. От асоциацията уточняват, че дори служителите на затворените ресторанти в хотелите като сервитьори и готвачи нямат възможност да получат помощта от 24 лева на ден, въпреки че тези работници се осигуряват на много по-високи от минималните прагове заплати. „Причината е, че те са назначени като хотелски персонал и кодът на дейността им не подлежи на подпомагане“, обясняват от БХРА.

Хотелиерите са категорични, че очакват подкрепа от държавата, като подчертават, че „търпението ни отдавна се изчерпа и излизането на улицата вече не е опция, а близка перспектива“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име