Intrigi.bg Булевард Ракът уби сестрата на Нана

Ракът уби сестрата на Нана

150
0

Жестока лична трагедия сполетя отново Нана Глаудиш. Наложи се бившата тв водещата да се завърне по спешност от Америка, където замина да живее със семейството си преди месеци, за да погребе собствената си сестра. Мартина издъхна след неравна битка с рака само на 55-годишна възраст. За кончината ѝ съобщи самата Нана във фейсбук профила на своята фондация „Една от 8“, в която кака ѝ приживе бе активист.

„Сърцето ми е празно, душата – опустошена…Сестра ми имаше твърдия характер на баща ни и душата на мечтател, която наследи от майка ни. Преди 6 години, когато ѝ поставиха диагноза рак, ние тръгнахме по труден път, път, по който тя нито веднъж не се отказа и не спря да вярва и мечтае. Днес, в навечерието на една Нова година, потънала в болка и отчаяние, търся сили да продължа да вървя по пътя без теб, Мартина… Вярвам, че си на едно по-добро място… Вярвам, че ти вече, освен моя сестра, си и мой ангел пазител. Мартина беше част и от „Една от 8“ – поддръжник, приятел и член на настоятелството на фондацията. Беше до мен и в каузата“, написа почернената Нана.

Бившата водеща на „Съдебен спор“ преди години отново намери сили да сподели публично, че сестра ѝ има тумор в главата. По време на пандемията от Ковид-19 Нана бе силно притеснена, че ѝ е отказано лечение заради рестрикциите около вируса и не можела да я заведе никъде, за да я оперират. После обаче Мартина се стабилизира. Самата Нана два пъти води нелека битка с рака на гърдата, премина през множество терапии, претърпя и операция за отстраняването на яйчниците, след като се оказа носител на генна мутация, която предразполага към появата на тумори. Всъщност точно тя била причината в рода ѝ да има толкова много онкоболни. Оказва се, че рак е имала и майката на Нана Гладуиш, която си отиде през 2020 г. Баща ѝ Стефан, който бил капитан на кораб, починал от рак на белите дробове на 25 септември 2007 г.

Смъртоносното заболяване отнема на Гладуиш и баба ѝ, която се пренася на онзи свят след неравностойна битка със злокачествени образувания на яйчниците. Братовчед на водещата също не могъл да прескочи трапа и се споминал от тумор на щитовидната жлеза. „Понякога ракът наистина влиза в семейството и става част от него. Човек трябва да седне насаме със себе си и близките си и да осъзнае какво му се случва“, допълва водещата, която от няколко години е здрава и е в ремисия.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име