Intrigi.bg Актуално Разстреляният Георги Стоев предсмъртно: Сашо Дончев даваше $40 000 месечно на...

Разстреляният Георги Стоев предсмъртно: Сашо Дончев даваше $40 000 месечно на Слави Трифонов, за да пропагандира БСП!

6294
0

Слави Трифонов е сред героите в документалните книги на Георги Стоев „БГ Кръстника“ – 1, 2, 3.
Стоев пише бестселърите си през 2006-2007 г., а през 2008-а е разстрелян като куче насред София близо до хотел „Плиска“. Убиват го героите на книгите му, за отмъщение, а Трифонов е приятел с тях – Маджо, Маргините, Васил и Георги Илиеви, Поли Пантев, Маймуняка, Димата Руснака и останалите босове на ВИС и СИК.
Убийството на Георги Стоев не е разплетено и до днес, въпреки че мнозина в столицата знаят кой поръча екзекуцията и чии интереси бяха застрашени от разкритията в текстовете. Стоев пишеше от първо лице, като свидетел – години наред той се е подвизавал като водач на ударна група в СИК и е бил сред най-приближените на гангстерските лидери.
Днес ви предлагаме малък откъс от свидетелствата на Георги Стоев в книгата „БГ Кръстника“ за двойния морал на златотърсача Слави Трифонов. Вижте как шоуменът е изнудвал бизнесмените Сашо Дончев и Славчо Христов (известен като касиера на Иван Костов), за да пропагандира за БСП и СДС. Годината е 2001-ва.


 Последно се бях виждал със Славчо (Христов – б.р.) точно два дни преди Нова година.
Потърсих Крейзи, за да ми уреди среща с шефа му. Бях се присетил, че скоро ще стане една година, откакто му спасих живота. Досега само Маджо даваше пари, а Славчо не ми се беше отблагодарил.
Крейзи се обади малко по-късно, за да му кажа за какво искам да се срещам с шефа му. Съвсем спокойно му обясних, че в навечерието на празниците очаквам да ми върне жеста. Крейзи затвори сконфузен, но след минути ме набра отново с мотива, че Славчо имал много ангажименти и нямало да има време скоро да се видим.

– Добре тогава – пожелай му да се пази.
На нашия жаргон, който Славчо много добре познаваше, това си беше откровена заплаха. Пет минути след това Крейзи отново звънна.

– Шефът намери време. Кани те официално да се видите в банката.
Изтупах се официално и отидох. Крейзи ме посрещна със сервилен тон. Влязохме в помещенията на директора без пропуск, както е ред­но. По стълбището Крейзи отново ме заля с пикантните истории на шефа си и приближените му.
– Знаеш ли кой идва миналата седмица? – хилеше се Крейзи. – Слави Трифонов! – продължи той. – Абсолютно сам, накарахме го да си премести джипа не за друго, а да го унижим и той се въртя половин час, докато намери къде да го остави. Аз лично го въведох при шефа. Славчо ме представи като дясната му ръка и ме остави да слушам разговора: „Ще бъда кратък, бате Слави – започна от вратата онзи. – Сашо Дончев, шефът на „Овергаз“, ми дава по 40 000 долара на месец, за да пропагандирам за БСП в новото си шоу, ако ти ми дадеш 300 000 марки, ще пропагандирам за СДС“.

– И к’во му отговори Славчо? – полюбопитствах аз.
– Славчо се вбеси, но пред него запази спокойствие „Ебал съм го в СДС-тo – каза спокойно той. – 300 000 марки са много пари, предпочитам да си ги запазя. Моите хора и без тях ще спечелят“ – наду се Славчо.
„Няма проблем – отговори му Трифонов, – аз за всеки случай ти оставям моя телефон, ако поразмислиш! А имам и друга оферта. Срещу 10 000 долара ще те поканя в шоуто и ще ти изчистя напълно името – и без това те плюят, аз не вярвам, а това за скечовете, нали разбираш – просто шоу…“

„Добре, ще помисля“ – отпрати го набързо Славчо. После пред мен сподели – продължи Крейзи, – че е хубаво да си изчисти името, но отказа да дава 10 000 долара, а и не се доверяваше на дългия мръсник. „Представи си, че му дам все пак парите и отида, и той вместо да ми помогне, да ме орезили напълно?“ След което извади касетката изпод бюрото си и ми каза: „Това е запис на целия разговор, пази я, може да ни потрябва“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име