Intrigi.bg Крими Разследват педофилско посегателство, замесен е наш адвокат

Разследват педофилско посегателство, замесен е наш адвокат

203
0

Cексуално посегателство над дете от столицата разследва Софийската районна прокуратура, като в случая са замесени имената на софиянец, смятан за автор на деянието, и наш адвокат общественик, който е поел защитата му. Това става ясно от отговорите на ведомството след запитване на „Марица“.

Лицето Диан Митев е привлечено към наказателна отговорност за престъпление по чл.157, ал.3, вр. ал.1 от Наказателния кодекс и спрямо същото има взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, съобщиха от ведомството на 9 октомври. Текстът предвижда затвор от 2 до 12 години според тежестта на деянието заполово сношение или действия на полово удовлетворение с лице от същия пол с употреба на сила и принуда или ​без възможност за самоотбрана, като ако жертвата не е навършила 14 години присъдата може да достигне до 12 години затвор.

Впоследствие мярката е изменена на „Домашен арест“, става ясно от второто съобщение на Софийската районна прокуратура. То гласи: „Лицето Николай Баташки е привлечено към наказателна отговорност за престъпление по чл. 293, ал. 1, вр. чл. 290, ал. 1 от Наказателния кодекс (подбуждане към лъжесвидетелстване).

Във връзка с предходното Ви запитване информираме, че към днешна дата мярката за неотклонение на лицето Диан Митев е изменена в „Домашен арест“ с определение на съда“.

Адвокат Баташки: Съдът има последната дума, аз съм спокоен

„Прокуратурата има право да повдига обвинения на всекиго, включително и на адвокат. Въпрос на гледна точка е дали ще се докажат“ – така коментира разслеването за педофилия  адвокат Николай Баташки.

Той уточни, че обвиняемият е негов клиент и не са близки, както се твърди в публичното пространство.

„Ако представят доказателства, че съм виновен, ще понеса отговорността си. Но аз твърдя, че съм професионалист, разбирам си от работата, а и съм изключително добросъвестен. В никакъв случай не бих си позволил да подбуждам някого да лъжествидетелства! Работя по много дела, това е едно от тях. Неприятно е, но съдът има последната дума, за себе си съм спокоен“, допълни юристът.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име