Intrigi.bg Крими Разследват лекарка от ТЕЛК-Търговище за подкуп от 200 лв

Разследват лекарка от ТЕЛК-Търговище за подкуп от 200 лв

480
0

Лекарка, член на ТЕЛК-Търговище, е привлечена като обвиняема за получаване на подкуп, съобщават от МВР. 200 лева са поискани от пациент, за да му бъде направено медицинско освидетелстване.

На 28 януари в Търговище лекарка в качеството си на длъжностно лице – член на ТЕЛК към МБАЛ-Търговище, в служебно помещение по време на медицинско освидетелстване е поискала и приела от 66-годишен пациент от село в община Омуртаг 200 лв. Сумата е била приета, за да извърши същата действия по служба: да бъде определен процент трайно намалена работоспособност на пациента.

Веднага след получаване на сигнала за корупционното действие служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОД МВР-Търговище са предприели незабавни оперативно-издирателни и процесуално-следствени действия, в резултат на които приелата горепосочената сума е установена своевременно. В хода на тези действия лекарката е признала авторството си на споменатото деяние.

По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на ОД МВР-Търговище. Всички действия по разследването се осъществяват под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.

На приелата подкупа е повдигнато обвинение. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име