Intrigi.bg Актуално Разследванията срещу България: Кои са строителните фирми, проверявани от Кьовеши?

Разследванията срещу България: Кои са строителните фирми, проверявани от Кьовеши?

153
0

Още при посещението си у нас европейският главен прокурор Лаура Кьовеши повдигна завесата към разследванията на Люксембург у нас.

По информация на Bulgaria ON AIR 8 от разследваните фирми са със седалища в София. Сред тях е „КВП Консулт“ –- регистрирана в жилищен блок в квартал „Люлин“. По документи там се помещават общо 51 фирми.

На посочения в интернет телефон също не отговаря лице от фирмата. В същото каре в „Люлин“ се намират още 3 фирми, разследвани от прокуратурата.

На адреса на „Амбър Ойл“ са регистрирани общо 38 фирми. Никой от живеещите обаче не знае в блока да има дори една, свързана със строителна дейност.

Подобна е ситуацията и в съседство. На адреса на „Евалон 1“ са регистрирани още 46 компании. 49 фирми са регистрирани и на адреса на „Нова строй тийм“.

Собственик на фирмата, според Търговски регистър, е Стойко Захариев. Лица със същата фамилия по документи ръководят други две от разследваните фирми – „Амбър Ойл“ и „ТК Дрийм Билд“. И на техните адреси Bulgaria ON AIR не откри никого. Подобна е ситуацията и при Научно-техническия съюз по строителство – Консултинженеринг, който по регистър се помещава в центъра на София.

Единствената фирма, която отговаря на адреса, на който е записана, е „Интерпром“. И с нейния собственик, който е сред разследваните в Люксембург лица, Bulgaria ON AIR не успя да осъществи контакт. Той и всички останали притежатели на изброените фирми, са заподозрени за източване на евросредства по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ чрез създаване на организирана престъпна група.

По информация на Bulgaria ON AIR европейското разследване е независимо от българските органи и в него не участват български служби. Миналата седмица са претърсени над 25 адреса в София и други градове от страната.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име