Intrigi.bg Крими Разкриха схема за купен вот с мрежа от застъпници

Разкриха схема за купен вот с мрежа от застъпници

351
0

Прокуратурата в Етрополе е обвинила мъж за организиране на схема за купуване на гласове чрез застъпници.

От държавното обвинение информираха, че при претърсване на жилището на обвинения са били намерени над 60 декларации на застъпници на политическа партия, при малко над 20 изборни секции в общината.

Свидетел е потвърдил по време на разпит пред съдия, че във вторник е трябвало да получат обещаните пари. Предстои прокуратурата да прецени искането за постоянен арест.

Междувременно полицията в Сливен работи по 18 сигнала за купуване на гласове, съобщиха от ОД на МВР. Сигналите са получени от граждани и придобити при полицейска оперативна работа, като по случаите са образувани проверки.

Има засилено полицейско присъствие на изборни места и секции, където на базата на анализ от предходни избори има риск от контролиран вот. Профилактирани са 276 лица от криминалния контингент, съставени са им протоколи за предупреждение. На 198 души от активния криминален контингент се извършва наблюдение и непрекъснат контрол. Провеждат се беседи с неформални лидери, можещи да организират контролиран вот. Наблюдават се 12 обекта в областта, предоставящи бързи кредити. Работи се по придобиване на информация за т.нар. корпоративен вот. Проведени са разговори и беседи със собственици, управители, служители и работници на 20 фирми в областта.

Извършват се проверки по отношение на гражданската регистрация, което включва регистриране на по-голям брой лица на един адрес. Проверките са от 1 юли в рамките на специализирана операция против престъпленията срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име