Intrigi.bg Актуално Разкриха мащабна лаборатория за марихуана за повече от 1 млн. лв. в...

Разкриха мащабна лаборатория за марихуана за повече от 1 млн. лв. в Русенско

445
0

Разкриха мащабна лаборатория за марихуана за повече от 1 млн. лв. в Русенско, съобщиха от полицията. От вчера до днес служители на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализирано тактическо звено за бързи действия при областната дирекция на МВР, под ръководството на Окръжна прокуратура-Русе, проведоха полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества.

Резултат с изображение за Разкриха мащабна лаборатория за марихуана за повече от 1 млн. лв. в Русенско

В хода на операцията е извършена проверка на стопански двор на територията на село Новград, община Бяла. На място са установени 7 лица /от София област/ в момент на събиране на зелена тревиста маса и приготовления за транспортиране. В хода на извършените действия по разследването в две халета и административна постройка са открити 1 743 саксии, цялостно изградена система за поливане, отопление и вентилация, както и над 140 килограма суха тревна маса, която при извършен полеви тест реагира на марихуана.

Резултат с изображение за Разкриха мащабна лаборатория за марихуана за повече от 1 млн. лв. в Русенско

Иззети са ползвани от лицата 3 моторни превозни средства от марките „Рено“, „Мерцедес“ и БМВ, едно от които е товарен автомобил, предназначен за транспортиране с бидони на наркотика, както и множество документи, сочещи към фирми, свързани с покупки на части от оборудването. Също така са намерени и приобщени като веществени доказателства голям брой телефони, компютърни конфигурации, таблети, системи за видеонаблюдение и радиовръзка. Впоследствие със съдействие на служители от ГДНП, СДВР и областната дирекция на МВР-София са задържани още 2 лица, собственици на имота, като са извършени претърсвания на обитаваните от тях адреси и е иззет автомобил „Мерцедес“ и телефони.

Резултат с изображение за Разкриха мащабна лаборатория за марихуана за повече от 1 млн. лв. в Русенско

По случая се води досъдебно производство. Към настоящия момент, осем от лицата са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура Русе за срок от 72 часа, като работата по документирането и доказването на престъпната дейност на лицата продължава.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име