Intrigi.bg Крими Разкриха групировка, изпращала дрога и оръжие към Острова

Разкриха групировка, изпращала дрога и оръжие към Острова

607
0

Групировка, изпращала пистолети, автоматични оръжия, бронежилетки и хероин от София до Англия, бе разбита у нас, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Той посочи, че организираната престъпна група е действала с 6-има членове. За установяването й и неутрализиране на дейността й разследващите и прокурорите са работили съвместно с английските си колеги.

Групата е била задържана на 17 септември с 53 пистолета, сред тях са били „Зиг Зауер“, „Валтер“ и „Марголин“, като всяко от оръжията е било придружено с кутия от по 50 патрона в нея.

Задържани са и автоматични оръжия, както и бронежилетки.

„Заедно с оръжието, разследващите са задържали и над 70 кг хероин“, съобщи директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов.

Резултат с изображение за директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов.

Единият от задържаните е британски гражданин, който бил обявен за издирване с европейска заповед за арест.

„Да се следи такъв човек е като да се дебне ранено животно“, посочи антимафиот номер едно. Шестима са задържаните – трима в Англия и трима в България, уточни главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

В момента специализираният наказателен съд заседава по мярката на задържаните у нас, посочи административният ръководител на специализираната прокуратура Димитър Франтишек. Той добави че едновременно с брифинга у нас, имало и такъв и във Великобритания. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име