Intrigi.bg Крими Разкрития за Живка, арестувана като мафиот в Италия

Разкрития за Живка, арестувана като мафиот в Италия

440
0

Поставената под домашен арест българка Живка Танева Димитрова е съдържателка на кафенето „Сюблим“ в калабрийското градче Сант’Онофрио, пише „Телеграф“. 

Издалата заповедта за задържането й прокуратура в областния център Катандзаро обвинява сънародничката ни, че е помагач на мощния местен клан Бонавота на калабрийската организирана престъпност „Ла н’ндрангета“. 

Според събраните от магистратите доказателства тридесет и осем годишната Димитрова на практика била подставено лице на колещата и бесещата в района мафиотска структура, която била действителният собственик на кръчмето. 

Това разкри разследващият репортер от излизащия в Катадзаро вестник „Ла газета дел Суд“ Франческо Раниери. 

Той бе един от първите италиански журналисти, които информираха за акцията на силите на реда „Ринашита Скот“, при която бяха арестъвани 334 „ндрангетисти“.

Франческо Раниери обясни още, че срещу Димитрова не е отправено тежкото и често наказвано с доживотен затвор обвинение „участие в престъпно сдружение от мафиотски тип“, а „външно съдействие на мафията“ – провинение, за което законът предвижда по-малко години зад решетките. 

Що се отнася до клана Бонавота, то вчера той на практика бе обезглавен, тъй като бяха арестувани петима негови тартори. Това са братята Паскуале, Никла, Доменико и Салваторе Бонавота, плюс техния чичо Микеле Бонавота.

Ако се вярва на публикациите в медиите в Калабрия, от няколко години върховен бос на клана е 45-годишният Паскуале, който командвал от близкия до Сант’Онофрио околийски център с висока мафиотска наситеност Виба Валенсия. 

Кланът бил специализиран в рекет, лихварство и трафик на наркотици, но не бил чужд на мафиотските войни в региона, от които излизал винаги победител. 

Напоследък фамилията Бонавота била навлязла сериозно в икономическия и политически живот на богатата северна област Пиемонт, където бяха арестувани осмина активисти и помагачи на калабрийските ченгета.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име