Intrigi.bg Актуално Разкритията за руските шпиони уплашиха родната полит-мафия и тя насъска тролове и...

Разкритията за руските шпиони уплашиха родната полит-мафия и тя насъска тролове и медии

318
0

Тези дни имаше много работа за троловете на мафията в България. Те бяха активирани след новите разкрития, че руски агенти на тайните служби са шетали из Европа, в това число и в България. Разбра се също, че част от тях са замесени в опита за убийство на трима български граждани. По модела на атаката срещу Скрипал и дъщеря му Юлия във Великобритания с отровното вещество „Новичок“.

Шпионските войни са от древността. Те не спират дори когато няма гореща или студена война. Всяка една от тайните служби защитава интересите на своята държава, а много често на управляващите в момента. В тези противоборства средствата не се подбират, понякога жертви са цели държави и нации.

Последните разкрития на френският вестник „Льо Монд“ (изданието се разпространява в 120 страни, излиза от 1944 г., в него работят над 170 журналисти) показват, че агенти на ГРУ (Главно разузнавателно управление на ГЩ на Руската армия) са използвали Френските Алпи като базов лагер за операции в цяла Европа. Става дума за 15 служители, специализирани в убийствата и подривна дейност. Те са използвали градове в близост до границата с Швейцария в периода 2014-2018 г.

Срещу руските агенти са били предприети съответни мерки от специалните части на Франция, Швейцария и Великобритания. Повод за акцията е била атаката в Солсбъри през март 2018 г. Тогава с нервно-паралитичното вещество Новичок бяха отровени бившият руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име