Intrigi.bg Политика Разделение в БСП? Медийни халюцинации

Разделение в БСП? Медийни халюцинации

373
0

Социалистите в страната подкрепят политическия курс на Корнелия Нинова и вътрешнопартийният вот го доказва, смята депутатът от БСП Александър Симов.

Крайните данни от гласуването в редиците на левицата още не са излезли, но към момента е ясно, че Нинова е събрала 81,5% от гласовете, докато прекият ѝ опонент и доскорошен съюзник – Кирил Добрев, е получил 14,9% подкрепа в изборите.

„Ако оставя настрани имената, за мен по-важната равносметка е това, че прекият избор в БСП работи и е желан от социалистите. Той беше утвърден и оттук нататък е незаменим. На три поредни заседания на 49-я конгрес бяха правени опити този пряк избор да бъде заменен. БСП показа, че може да провежда по-честни избори, отколкото тези, които се правят в България като цяло“, коментира Симов пред bTV.

Той беше категоричен, че в БСП няма разделение, а тезите в тази посока определи като „сбъркан медиен фокус и донякъде даже медийна халюцинация“.

 „Истината е, че разделението е в ръководството на БСП, в националния съвет. Надолу по партийните организации такова разделение няма и този резултат го демонстрира много ясно“.

Симов отхвърли критиките на евродепутата Елена Йончева за провеждането на вътрешнопартийния вот и думите ѝ, че хората не вярват, че Нинова се бори срещу корупцията с тезата, че битката на самата Йончева срещу корупцията би била невъзможна без Нинова.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име