Intrigi.bg Куриози Развод по хасковски – бомба с фекалии и шпицкоманда

Развод по хасковски – бомба с фекалии и шпицкоманда

712
0

Разводът на двама съпрузи от Хасково преди 5 години заприлича на нещо като филма „Войната на семейство Роуз”, ама с ориенталски привкус. Нашенските Оливър и Барбара са бижутерите Мариана и Даниел Димитрови.

В края на 2014-а Хасковският районен съд наложи условна присъда на младата жена затова, че е изнудвала и поръчала в инвалидна количка бившия си съпруг Даниел. Наказанието е година и половина условно с 4-годишен изпитателен срок. Освен това Марияна трябва да плати на някогашната си половинка 5000 лева обезщетение и хилядарка за хонорар на неговия адвокат. Държавното обвинение поиска максималната условна присъда от 3 г. с 5-годишен изпитателен срок.

Приветлив и слънчев майски ден през 2013 г. в Хасково. Около 12,30 часа в едно от бижутерските ателиета под търговския комплекс „Ташкент” в центъра на града влизат двама мъже. Те са с перуки и слънчеви очила. И мъкнат по една червена кофа с фекалии. „Ще мием витрините”, казват мъжете на 29-годишната Мариана Димитрова и съдружничката й Мария Коруева. В следващия миг жените успяват да залегнат зад щанда и са пощадени от фекалната бомба, която обаче оплисква обилно цялата бижутерия. Сетне злосторниците изчезват пред погледите на останалите магазинерки. „Бяхме чували за друг подобен случай в Хасково, успяхме бързо да се скрием”, разказа тогава Мариана.

Зевзеци пък подхвърлят на двете жени да поискат полицаите да изземат намазки от разпилените нечистотии за ДНК анализ.

Из града вече се понасят различни слухове, че лайненият атентат бил поръчан от съпруга на Димитрова, с когото по това време са в процес на тежък развод. „Това са пълни глупости, не съм пращал никого да я залива с фекалии”, отрече Даниел да има нещо общо с миризливия инцидент. Междувременно вече е в ход и лансирането на друга хипотеза, че самата Марияна си е поръчала произшествието, за да го припише на бившата си половинка. Тя също отрича да има такова нещо.

След месец на привидно затишие, през юни 2013-а, изтрещя нова сензация. Тогава от полицията съобщиха, че бижутерката е арестувана, защото наела шпицкоманда, която да сложи в инвалиден стол Даниел, с когото вече са разведени. Марияна била задържана край местна бензиностанция на изхода за Димитровград в момента, когато плащала капаро от 2000 лева за мократа поръчка.

С нея в полицейския участък били отведени и евентуалните изпълнители – трима здрави мъже от Хасково, които станаха впоследствие свидетели по случая. Според запознати с разследването Димитрова била записана със СРС-та да пазари помилането от бой на екссъпруга си срещу 5000 евро. „Двамата не сме заедно от шест месеца. Оттогава тя сипе заплахи срещу мен, като включително ми е казвала, че ще бъда пребит до смърт и ще ми вземе парите и имотите“, заяви Димитров през лятото на същата година.

Преди ареста на бившата му жена Даниел подал три жалби в полицията, че е застрашен животът му. Ченгетата засекли разговори между Марияна и наемниците. „Най-малко да бъде вкаран в инвалидна количка”, разпоредила младата хасковлийка.

Според обвинителния акт след развода тя изнудвала за 400 000 евро своя екссъпруг. Освен това го притискала да й прехвърли четири апетитни имота в областния град. Става въпрос за два бутика на площад „Свобода” и два апартамента на улиците „Добруджа” и „Георги Кирков”.

Марияна заплашвала с убийство Даниел, ако не склони да й брои сумата и да й отстъпи въпросните бутици и апартаменти.

За да не е пълен сеирът, целият процес срещу Димитрова се гледа на закрити врата и след нейно настояване. В съдебната палата хасковлийката се появи с нова визия – от брюнетка бе станала блондинка и бе сложила масивни очила.

Иск от 10 000 лева предяви Даниел към Мариана за претърпения тормоз. Темида призна само половината от тази сума, а остатъкът отхвърли като несъстоятелен. За наложеното условно наказание на хасковлийката съдът взе предвид и факта, че до този случай тя не е имала криминални регистрации или присъди. Освен това е взето и предвид, че дъщеричката от брака им с Димитров живее при нея, коментираха юристи.

Местен патент: Клоун заля с изпражнения парти на бизнес дама

„Отмъщението с фекалии е нещо като „запазена марка“ на Хасково, както забитите кирки в колите из Бургаско”, споделят среди от ъндърграунда. Половин година преди миризливата бомба в бижутерията, с такава бе оплискана и местна бизнес дама, припомниха „светски хроникьори”. Тя празнувала със свои приятелки в известен ресторант в парк „Кенана”, когато до тях се приближил клоун. Жените сметнали, че това е част от изненада за партито. Вместо това обаче шутът ги сюрпризирал с фашкиено фън шуи – изсипал кофа с гнусотии върху масата и в суматохата избягал.

Развод по хасковски - бомба с фекалии и шпицкоманда
Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име