Intrigi.bg Мистерии Разбулиха мистерията около монолита в Юта

Разбулиха мистерията около монолита в Юта

285
0

Американската арт-трупа „The Most Famous Artist“ си призна в профила си в Instagram, че именно тя е поставила загадъчния монолит в пустинята в щата Юта. „Ако под „вие“ разбирате нас, то да“, отговарят от групата в коментар под един от постовете дали те са авторите на обелиска.

„The Most Famous Artist“ публикуват и снимки, на които се виждат мъже, които работят върху създаването на „извънземния“ обект. „Нима искате да кажете, че това не са били извънземни?“, пише в поста си арт-групата.

На сайта си художниците подчертават, че мотат да продадат появилия си в Юта обелиск срещу скромната сума от 45 000 долара. Доставката може да се осъществи за срок между 4 и 6 седмици.

Загадъчен метален монолит е открит в Юта - Любопитно - БНР Новини

Монолитът в Юта беше забелязан за първи път на 18 ноември от държавни служители с хеликоптери, помагащи на биолозите от дивата природа да преброяват овцете от въздуха. Лъскавият триъгълен стълб, който излизаше на около 3,5 метра от червените скали в южната част на Юта и очевидно изработен от неръждаема стомана, бързо привлече стотици любопитни зрители, а славата му се разпространи по целия свят. Мнозина отбелязаха сходството на обекта със странните извънземни монолити, предизвикали огромни скокове в човешкия прогрес в класическия научно-фантастичен филм на Кубрик „2001: Космическа одисея“. Други приеха появата му като знакова през бурната година, в която светът беше обхванат от пандемията COVID-19, и оптимистично спекулираха, че може да има напълно различни функции. „Това е бутон за „изтриване“ на 2020 г. Може ли някой да го натисне бързо?“ пошегува се потребител на Инстаграм. Някои наблюдатели забелязаха прилика на обекта с авангардното изкуство на Джон МакКракън, американски художник, живял известно време в близкото Ню Мексико и починал през 2011 г.

В края на ноември монолитът изчезна точно толкова мистериозно, както се появи. Дни по-късно екскурзоводът Силван Кристенсен си призна, че той и негови приятели имат пръст в премахването на монолита.

Причината? Пустинята не е готова за нахлуването на туристи, които искат да видят необичайната структура със собствените си очи. „Хората пристигаха с коли, автобуси, микробуси, хеликоптери, самолети, влакове, мотоциклети и електронни велосипеди“, казва той. И дори няма паркинг. И няма тоалетни. “ Според Кристенсен любопитните са замърсили и отъпкали земята наоколо. За да защити пустинята от по-нататъшни щети, той и приятелите му решили да премахнат обелиска.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име