Intrigi.bg Булевард Разбиха група, отвличала болни хора, за да открадне имотите им

Разбиха група, отвличала болни хора, за да открадне имотите им

498
0

Cпоред властите задържаните си избирали жертви с психични отклонения или зависимост към алкохола

Петима души са задържани при спецакция в столичните квартали „Орландовци” и „Малашевци”. Арестуваните са заподозрени в имотни измами.

Според полицията групата подлъгвала възрастни хора с психични отклонения или такива с проблеми с алкохола и им отнемала имотите. След това ги привличала да работят за тях срещу дребни суми.

По думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев за групата – срещу ниско заплащане, работят 4-5 човека, наричани „бушони”, които преди това са били измамени с апартаментите им и са изхвърлени на улицата. Те живеят във фургони или на улицата, обясни Гешев.

След като групата набелязвала новите си жертви, ги затваряла в къща и ги принуждавала с физическо и психическо насилие да се съгласят да прехвърлят имотите си на името на „бушоните”.

Резултат с изображение за Разбиха група, отвличала болни хора, за да открадне имотите им

„При един от случаите е установено, че лицето страда и от параноидна шизофрения”, каза Гешев. „Има няколко групи в София, които се занимават дълги години с такова нещо”.

Резултат с изображение за Разбиха група, отвличала болни хора, за да открадне имотите им

„Тези лица, които днес са арестувани, са били задържани и преди, осъждани, регистрирани за сходни дейности”, каза зам.-главният прокурор.

„Към момента с колегите от ГДБОП работим с 10 лица. Предстои да видим на кои ще бъдат повдигнати обвинения и кои ще бъдат пуснати”, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.  По думите му лидерът на тази група е известен като Начо.

Информация: Марина Малашева, Ивелина Драгнева 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име