Intrigi.bg Крими Разбиха банда лихвари, отпускали заеми със зверска лихва

Разбиха банда лихвари, отпускали заеми със зверска лихва

136
0

Група лихвари, давала незаконно заеми срещу огромни лихви, беше разбита в Кърджали.

Трима мъже на възраст между 45 и 50 години са задържаните при спецакция на полицията, извършена рано сутринта във вторник под наблюдението на окръжната прокуратура в града. Двама от лихварите са криминално проявени и са осъждани за изнудване и кражби.

Маскирани служители на реда са обискирали 4 адреса, в които са открити над 30 000 лева, златни накити, бележници с информация, документи за преводи и за прехвърляне на автомобили и газово оръжие. Открити са и 2 фалшиви 100-доларови банкноти. 

Разплитането на случая е започнало в началото на годината, когато в полицията е получена оперативна информация за дейността на лихварите. Те са отпускали различни по размер заеми срещу лихва. При забавено плащане длъжниците били обработвани със заплахи и побои, а върху лихвите са налагани други лихви. При заем от 3 000 лева е трябвало да се върна между 6 и 7 хиляди. Ако длъжникът забавел плащанията сумата нараствала над 20 000 лева. Поне 50 са взелите заеми от групата. Длъжниците са предимно жители на ромската махала, но заеми са вземали и хора извън Кърджали. Тепърва ще се установява колко време е действала групата. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име