Intrigi.bg Крими Разбитата група в ”Орландовци” е от клана Гольовците

Разбитата група в ”Орландовци” е от клана Гольовците

1096
0

В квартал Орландовци е задържана група, занимаваща се с широко спектърна престъпна дейност – от дребни битови кражби, разпространение на наркотици и проиводство на стоки без бандерол. Към момента са задържани над 15 човека.

Това стана ясно на брифинг на прокуратурата във връзка със спецакцията в столичния квартал „Орландовци“. Групата е  действала само в София.

Сред задържаните са двама служители на министерство на вътрешните рабори. Те са част от тази престъпна група, тяхната дейност се изразява в осигуряване на чадър при извършването на конкретни престъпления, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.
Двамата полицаи са извършвали реалната физическа охрана при извършване на правонарушенията.

Към момента са задържани над 15 човека. Част от тях са лица, принадлежащи към клана на Гольовците. Прокуратурата все още не знае колко лица ще бъдат подведени под наказателна отговорност.

Прокуратурата се надява да събере доказателства. Групата се е занимавала с кражби на релси, чупене на паметници, доста сериозни грабежи, разпространение на наркотици, с всичко от което могат да се изкарат пари.


Има оперативни данни кой е шеф на тази група, но това може да се каже категорично след привличането на обвиняемите, стана ясно от прокуратурата.

Източник: БГНЕС

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име