Intrigi.bg Политика Радостин Василев отново се отцепва, този път от ПП-ДБ

Радостин Василев отново се отцепва, този път от ПП-ДБ

185
0

Радостин Василев утре ще се отцепи от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

По-рано днес депутатът излезе със загадъчен пост във Фейсбук, в който декларира: „Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България!“ Публикацията е придружена с видео с обобщение на скандалите около лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Василев обяви и пресконференция утре на гражданското му движение „Силна България“ във връзка с коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ. От видеото може да се предположи, че той не е съгласен с решението за ротационен кабинет между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Депутати от новата коалиция, с които OFFNews разговаря, бяха изненадани от обявената за утре пресконференция и неофициално коментираха, че „вероятно“ утре Василев ще обяви напускането на парламентарната група.

Това няма да е първото отцепване на депутата от парламентарна група. През лятото на 2022 г. той напусна редиците на „Има такъв народ“. Той обяви решението си след като Слави Трифонов напусна коалицията зад кабинета „Петков“. След това Василев се включи в листите на ПП, но като гражданска квота. По информация на OFFNews той е присъствал на Националния съвет на ПП, по време на който е било взето решението за кабинета „Денков-Габриел“, но като гражданска квота не е имал право на глас.

Представител от ръководството на „Продължаваме промяната“ каза пред OFFNews, че истинската причина за напускането на Василев е спор за министерски кресла – той няма да получи стария си пост в Министерството на младежта и спорта. В кабинета, който ПП-ДБ ще предложи с втория мандат, номиниран за министър на спорта е Димитър Илиев.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име