Intrigi.bg Актуално Радосвет Горнев взел за 3 месеца 41 бона като шеф на „Лозенец“

Радосвет Горнев взел за 3 месеца 41 бона като шеф на „Лозенец“

289
0

На 17 ноември 2021 г. антикорупционната комисия установила нарушения около бившия шеф на болница „Лозенец“ доц. Радосвет Горнев. Той получил неправомерно за месеците юли, август и септември общо 41 601 лв., като сключил трудов договор със самия себе си, сочи проверката на КОНПИ.

Според закона директорите на болници имат право да практикуват като лекари до 2 дни в седмицата, но не и да получават заплащане за това.

Сигнал до Софийската градска прокуратура и искане до икономическа полиция за проверка, изпраща по случая депутатът на ГЕРБ и бивш здравен министър Костадин Ангелов. Има ли нарушения по служба от страна на бившия служебен министър на здравеопазването Стойчо Кацаров, пита Ангелов в сигнала си.

Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров бил уведомяван неколкократно за противоправните действия на изпълнителния директор на болница „Лозенец“, не само в частта на сключване на трудово правоотношение сам със себе си, а и за други противоправни действия, обясни Ангелов.

За нарушенията той научава от доктори в болница „Лозенец“ и от членове от съвета на директорите.

„Прикривал ли е Стойчо Кацаров противоправни действия на доц. Горнев и извършил ли е престъпление по служба за неупражнен контрол от своя страна като принципал на лечебното заведение“, попита проф. Ангелов и обясни, че за всяко едно действие за което министърът на здравеопазването не е предприел действия, трябва да бъде подаден сигнал, дори този министър да е бил самият той.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име